Top essentiële oliën voor spieren en gewrichten

We hebben er allemaal wel eens last van. Spierpijn. Net even iets te enthousiast gesport. Vaak na maanden van niets doen 😉 En als je strompelend door het huis gaat vraag je je enigszins vertwijfeld af waarom je dit ook al weer wilde. Dat gestroomlijnde lichaam dat de sportschool beloofde lijkt nu meer op een langzaam instortend kaartenhuis. Pijnlijk en stram.

Niet alleen sporten kan een oorzaak zijn van pijnlijke spieren en gewrichten. Heel veel mensen hebben last van spier- en gewrichtspijn zonder te sporten. Reuma, fybromyalgie, artrose, artritis. Ze veroorzaken veel pijn en ongemak. En ook hier kunnen essentiële oliën helpen om de klachten te verminderen. Hoe fijn is het niet als je gewrichten net iets minder pijnlijk en stram aanvoelen. Ik geef je mijn persoonlijke top essentiële oliën die ik gebruik. Zowel persoonlijk als in de praktijk.

Top essentiële oliën voor spieren en gewrichten

  • Gember –  is een verwarmende olie. Ze stimuleert de doorbloeding van de spieren van binnenuit. Ook mentaal brengt ze ontspanning. Het biedt warmte en geborgenheid. Maakt los wat vast zit.
  • Marjolein – Dit is een sterk ontkrampende olie. Marjolein is een prima ondersteuning als de verkramping van de spieren ook een (sterke) emotionele component heeft.
  • Roomse Kamille – Is een zachte, ontspannende olie met een pijnstillende werking.

Een mengsel van deze essentiële oliën is wat mij betreft het antwoord bij spierpijn, maar ook bij beginnende verkoudheid of griep. Dan doe ik er zelfs nog een druppeltje Wild Orange bij.

Cliënten bij mij in de praktijk met vastzittende schouders verwen ik graag met een paar laagjes essentiële olie. Ik start met  bovenstaand mengsel van Gember, Marjolein en Roomse Kamille. Vervolgens breng ik de Deep Blue essentiële oliën blend aan. Afsluitend gaat de Deep Blue crème erover heen. *Deep Blue bevat Wintergreen, Kampfer, Pepermunt, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy, Blauwe Kamille, and Osmanthus.

Cliënten met reumatische klachten geven aan dat het insmeren met de Deep Blue olie en vervolgens Deep Blue crème hun helpt omdat ze minder pijn ervaren en zich soepeler kunnen bewegen.  Uiteraard is het voor iedereen persoonlijk, maar ik vind dit een mooi resultaat.

Diana

PS. Wil je graag persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een welness consult. Dan kijken we samen welke essentiële oliën en natuurlijke producten jou kunnen helpen bij het ondersteunen van je gezondheid.

PPS In het e book “Sprankel” vind je nog meer tips die je kunnen helpen met het starten van een natuurlijke, bewuste leefstijl.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen

  • Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig 🙂
  • Maak je eigen vision bord – Maak je wensen en verlangens zichtbaar in beelden. Een vision bord kan je helpen om je aandacht te houden bij dat wat jij wil bereiken.
  • Basis intuïtieve ontwikkeling – 5 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.
  • Maak je eigen geurkaars – Als je niet langer de chemische geurkaarsen in je huis wil, dan is dit de workshop voor jou. We gaan een geurkaars maken met echte, pure essentiële oliën.
  • Maak je eigen geursteen – Een aromasteen is een steentje waar je essentiële olie op kunt druppelen. Ideaal voor kleine ruimtes of bv naast je bed.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

About Author

Post a Comment

WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?