fbpx

Waarom je pas gaat veranderen als de pijn te groot is

Het verlangen naar verandering wordt voorafgegaan door een gevoel van onrust en onvrede. Het gevoel dat er ‘iets’ mist in je leven. Je kunt er nog niet helemaal de vinger op leggen, maar dat er iets anders mag worden is je wel duidelijk. Dat iets is je ZELF en het probeert je te vertellen dat je op dit moment niet het leven leidt dat je voor jezelf zou willen. Dat er meer is voor jou. En dat het tijd is voor groei.

Langzaam maar zeker wordt het je duidelijk(er) waar dat gevoel vandaan komt. Welk gebied van je leven nog niet is zoals je zou willen. En je gaat op zoek naar oplossingen. En als je die oplossingen gevonden hebt pak je ze op, je bekijkt ze en legt ze weer weg. Dat kan zo heel lang door gaan. En op een dag begin je daadwerkelijk met de verandering die je wil in je leven aan te brengen. Je gaat ervoor …. tot je dat niet meer doet 😉 En jezelf weer verstopt achter het oude en vertrouwde. Zelfs als dat al lang niet meer goed voelt voor je.

Waarom doe je dat? Waarom duurt het zo lang voor je daadwerkelijk stappen onderneemt die blijvende verandering brengen? Stappen waarvan je weet dat ze, eenmaal gezet, je leven mooier zullen maken. Meer vervulling zullen geven aan je dagen.

Belangrijke  redenen om niet in actie te komen zijn: 

  • ANGST – Voor het onbekende. Voor wat de omgeving zal zeggen. Dat je het niet kan. Dat het niet gaat lukken.
  • ONTKENNING VAN HET PROBLEEM – Als je het probleem ontkent hoef je er ook niets aan te doen. Dat knagende gevoel? Dat gaat vast wel weer over. Gewoon doorgaan en net doen of er niets aan de hand is.
  • VEILIGHEID – Dat wat je kent is ‘veilig’. Je weet wat je kunt verwachten. Zelfs als dat niet goed voor je is. Fysiek en mentaal. Het gevoel dat je weet wat er komt kan een vals gevoel van controle geven.
  • ONZEKERHEID – Je twijfelt aan je gevoel. Je weet niet of je de juiste keus maakt en dus doe je niets. Maar niet kiezen is ook een keus.

 

Je komt pas in actie als de pijn van niet veranderen groter is dan de pijn van wel veranderen 

Het is de mens eigen. Het gevoel van veiligheid is één van de basis behoeften van de mens. En zolang de gedachte aan veranderen enger is dan de pijn die niet veranderen geeft is veranderen een vrijblijvende optie. En zal je sneller terug grijpen naar dat wat je kent. Je oude vertrouwde patroon. Ik zal een voorbeeld geven. Iemand met grote angst voor de tandarts krijgt enorme kiespijn. Zij weet dat ze naar de tandarts toe moet, maar probeert het eerst met pijnstilling te sussen. Pas als de pijnstillers niets meer doen en ze niet meer kan functioneren door de pijn gaat ze naar de tandarts. Het moment dat de pijn (in dit geval letterlijk) groter is dan de angst (om naar de tandarts te gaan) stapt ze over de angst heen en komt in aktie.

Wat is jouw belangrijkste reden om de door jou gewenste verandering in je leven niet te realiseren? Ik hoor het graag van je 🙂 Dat kan hier in het commentaarveld of via de mail.

Wil je leren hoe je weer op je intuïtie gaat vertrouwen en keuzes gaat maken die bij jou passen? Klik HIER.

Diana


PS In het e book WOW, realiseer je droomleven vind je nog meer tips die je kunnen helpen. Samen aan de slag met het realiseren van je droomleven? WOW is een groepsprogramma van 8 weken en start enkele keren per jaar.

DIAMANT – 3x per jaar start ik met dit groepsprogramma van een jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de volgende startdata? Stuur me dan een mail: info@diana-tins.nl  Je krijgt dan bericht van de eerstkomende startdatum. Je mail is dus geen aanmelding. Je beslist pas of je meedoet nadat de inschrijving geopend is.


Ik help vrouwen meer vertrouwen, voldoening, waardering en liefde voor zichzelf te hebben. Emotioneel. Fysiek. Spiritueel. Financieel. Ik begeleid je naar vrijheid om te doen wat jou blij maakt. Dat doe ik door informatie, kennis en inzichten te delen over de vele mogelijkheden om gezondheid en welzijn te bevorderen op een natuurlijke manier.

In mijn praktijk organiseer ik regelmatig workshops die je kunnen helpen om meer inzicht in jezelf te krijgen

  •  Intuïtief schilderen – Lekker aan de slag met verf en jezelf verrassen met de creatie die tevoorschijn komt. Geen schilder ervaring nodig 🙂
  • Maak je eigen vision bord – Maak je wensen en verlangens zichtbaar in beelden. Een vision bord kan je helpen om je aandacht te houden bij dat wat jij wil bereiken.
  • Basis intuïtieve ontwikkeling – 5 bijeenkomsten waarin je leert over aarden, energie voelen en ervaren, jezelf beschermen tegen weglekken van energie en meer.
  • Maak je eigen geurkaars – Als je niet langer de chemische geurkaarsen in je huis wil, dan is dit de workshop voor jou. We gaan een geurkaars maken met echte, pure essentiële oliën.
  • Maak je eigen geursteen – Een aromasteen is een steentje waar je essentiële olie op kunt druppelen. Ideaal voor kleine ruimtes of bv naast je bed.

Heb je interesse in één van deze workshops? Laat het me weten dan laat ik jou weten wanneer ze gepland worden.

About Author

Leave a Comment

WeCreativez WhatsApp Support
Hi, leuk dat je er bent :) Voor het snelste antwoord op je vragen kun je me een appje sturen.
👋 Waar kan ik je mee helpen?