Kan je essentiële oliën ook bij kinderen gebruiken?

Het is een vraag die regelmatig voorbij komt en het antwoord is JA 🙂

Toen ik net begon met het gebruiken van de essentiële oliën in mijn gezin waren de meningen op zijn zachtst gezegd verdeeld….

In de trant van: “Wat heb je nou weer?” In de loop van de tijd veranderde dat stapje voor stapje in: “Ik voel me niet lekker, daar heb je toch een olietje voor? of Ik heb hoofdpijn, welke olie kan ik daar voor gebruiken? “Nu worden de oliën regelmatig door alle leden van ons gezin gebruikt en ook voor onze kleindochter van 1 jaar brengen de oliën verlichting bij doorkomende tandjes, rode billetjes enz.

Essentiële oliën zijn, net als andere ‘alternatieve’ geneeswijzen niet nieuw. Ze bestaan al eeuwen, het is dus geen hype die ineens is komen overwaaien 🙂 Er is heel veel oude kennis en inmiddels ook heel veel nieuwe onderzoeken waaruit blijkt wat essentiële oliën voor je gezondheid en gevoel van welzijn kunnen betekenen.

Essentiële oliën zijn pure producten en bevatten krachtige eigenschappen van de plant. Een groot verschil met minerale olie is dat een natuurlijke, pure olie de huid voedt en ondersteunt. De olie wordt in het lichaam opgenomen en de bruikbare stoffen worden door het lichaam verwerkt. Wat niet nodig is wordt via de natuurlijke weg uitgescheiden… ademhaling, zweten, urine.

Een minerale olie sluit de huid af. Het lichaam kan de bestanddelen niet goed verwerken en wat over blijft wordt in het lichaam ‘opgeslagen’. Je kan je voorstellen dat dat op een bepaald moment problemen kan geven.

Er zijn een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het gebruik van de oliën.

Bij essentiële oliën geldt de regel minder is meer. Zeker bij (kleine) kinderen is een kleine hoeveelheid (1 druppel) voldoende om resultaat te zien en ervaren.

De kinderhuid is over het algemeen wat gevoeliger dus verdun de olie altijd met een basis olie. De olie doet haar werk en door de verdunning smeert het lekker uit.

Laat kinderen gerust zelf een olie kiezen, maar breng zelf de olie aan op de juiste plek. Kinderen zijn vaak enthousiast over de heerlijke geuren en nog onbewust van de sterke werking, ze zouden dan makkelijk te veel kunnen nemen. Zelf doen dus!

Olie in de verdamper geeft een fijne, subtiele geur in huis. Ook dan doet de olie haar werk.

In de praktijk blijkt dat essentiële oliën ook bij kinderen op heel veel manieren gebruikt kunnen worden. Er zijn fijne mengsels voor kleine druktemakers, dromers die bij de les moeten blijven, bij koorts en verkoudheid, rustig slapen en verminderen van angst voor monsters onder het bed, bedplassen enz.

Als je twijfelt over het gebruik van essentiële oliën nodig ik je uit om contact op te nemen info@diana-tins.nl Ik help je graag op weg.

 

Of kom 15 februari gezellig langs bij de informatie avond 🙂 We gaan deze avond de 10 oliën die je echt in huis ‘moet’ hebben behandelen, uitproberen en ruiken.

Het beste resultaat krijg je alleen met de beste oliën… en die kun je kopen via deze pagina.

Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Ik help je graag op weg dus: mail me! info@diana-tins.nl Je krijgt altijd antwoord!

Wil je in 2017 serieus werk gaan maken van je toekomst? Wil je (extra) inkomen verdienen door mensen te helpen hun gezondheid en gevoel van welzijn te ondersteunen?

Mail me: info@diana-tins.nl of kijk  hier even naar de mogelijkheden


Wil je meer weten over hoe je essentiële oliën kunt gebruiken in je dagelijks leven? Download dan het gratis e book Sprankel. Dat doe je hier

Wil je direct de oliën kopen? Dat doe je hier.Diana Tins-van Sandwijk

In de agenda vind je de actuele data van informatie bijeenkomsten en webinars. Heb je persoonlijke vragen of onderwerpen die je graag in een webinar behandeld wil zien? Mail me dan info@diana-tins.nl

Mijn naam is Diana en in mijn praktijk ‘Heel De Mens’ werk ik al vele jaren met essentiële oliën om de werking van de behandeling te verdiepen en versterken. Essentiële oliën zijn veel meer dan alleen een lekker geurtje en ik hoop met deze website en de webinars zo veel mogelijk mensen te bereiken en delen hoe de oliën kunnen helpen bij het bereiken van een betere gezondheid en gevoel van welzijn.

 

Ik vind het leuk om van je te horen!

    2 replies to "Essentiële oliën en kinderen"

Leave a Reply

Your email address will not be published.