Deze week kreeg ik een vraag over kalknagels. Je kent het vast wel want er zijn veel mensen die hier last van hebben!

Kalknagels worden veroorzaakt door schimmels en geeft de nagel een niet zo fijn uiterlijk….

De schimmel die een kalknagel veroorzaakt komt voornamelijk voor in vochtige ruimtes zoals zwembaden, sauna’s en dergelijke. Hoewel het besmettelijk is hoeft het niet bij iedereen tot een infectie te leiden.

Vaak is er sprake van een verminderde Kalknagel of schimmelnagelweerstand of beschadigde nagels. Dit maakt het makkelijker voor de schimmel om de nagel en/of huid binnen te dringen.

Je kunt kalknagels herkennen door verkleuring van de nagels. Ze worden geel, bruin of groen en in in een later stadium is de nagel dik en brokkelig.

Wat kun je doen tegen kalknagels? Een paar tips:

 • Aanpakken van binnenuit. Een schimmel voedt zich met suikers. Vermijden van (toegevoegde) suikers kan dus helpen.
 • Gezonde en verse voeding om de spijsvertering te ondersteunen.
 • Start met de 30 dagen detox van DoTERRA om de darmflora weer in balans te brengen. Mail me voor meer informatie.
 • Breng dagelijks 2x een druppel oregano olie aan op de aangedane nagel. Dit kan helpen om de nagel weer in tip top conditie te brengen.  Oregano is een hete olie, dus smeer het alleen op de nagel. Bij aanbrengen op de huid is verdunnen met een basis olie noodzakelijk.

Heb je een schimmelnagel? Zorg dan voor een goede hygiëne. Het is besmettelijk en vooral in openbare, vochtige ruimtes zoals zwembaden e.d. verspreid het zich makkelijk.

Vind je deze informatie nuttig? Heb je meer vragen? Laat het me weten 🙂

Voor persoonlijk advies kun je me mailen: info@diana-tins.nl

Wil jij weten wat je nog meer kunt doen om je gezondheid te ondersteunen met oliën en natuurlijke producten?

In mijn blogs geef ik informatie over uiteenlopende onderwerpen. Staat jouw vraag er niet bij? Mail me dan voor meer informatie: info@diana-tins.nl

Het beste resultaat krijg je alleen met de beste oliën… en die kun je kopen via deze pagina.

Heb je vragen of wil je een persoonlijk advies? Ik help je graag op weg dus: mail me! info@diana-tins.nl Je krijgt altijd antwoord!

Wil je in 2017 serieus werk gaan maken van je toekomst? Wil je (extra) inkomen verdienen door mensen te helpen hun gezondheid en gevoel van welzijn te ondersteunen?

Mail me: info@diana-tins.nl of kijk  hier even naar de mogelijkheden


Wil je meer weten over hoe je essentiële oliën kunt gebruiken in je dagelijks leven? Download dan het gratis e book Sprankel. Dat doe je hier

Wil je direct de oliën kopen? Dat doe je hier.Diana Tins-van Sandwijk

In de agenda vind je de actuele data van informatie bijeenkomsten en webinars. Heb je persoonlijke vragen of onderwerpen die je graag in een webinar behandeld wil zien? Mail me dan info@diana-tins.nl

Mijn naam is Diana en in mijn praktijk ‘Heel De Mens’ werk ik al vele jaren met essentiële oliën om de werking van de behandeling te verdiepen en versterken. Essentiële oliën zijn veel meer dan alleen een lekker geurtje en ik hoop met deze website en de webinars zo veel mogelijk mensen te bereiken en delen hoe de oliën kunnen helpen bij het bereiken van een betere gezondheid en gevoel van welzijn.

Ik vind het leuk om van je te horen!

  2 replies to "Kalknagels"

  • Els

   Dankjewelfijn om te horen en nuttig maar wat heeft de darmflora er mee te maken. En een vraag is er ook iets tegen rosacea en couperose in het gezicht?fijne dagxxtoegewenstx

   • Diana

    Hoi Els,

    Fijn dat je het nuttige info vindt 😊
    Een ‘kalknagel’ wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie. Schimmels vind je in de darmen, daar hebben ze ook een functie in de spijsvertering. Het probleem ontstaat als de balans weg is. Dat kan o.a. door voeding komen. M.n suikers kunnen heel veel invloed hebben op het ontstaan van een disbalans in de darmen. Daarom is het terugbrengen van de balans in de darmen een belangrijk onderdeel van het bestrijden van schimmel/kalknagels.

    Voor de huid is er een complete huidverzorgingslijn die kan helpen om de huid rustig te krijgen.
    Anders kan ook lavendel en geranium in een basis olie helpen.

    Hartelijke groet,
    Diana

Leave a Reply

Your email address will not be published.